Najava konferencije “Trgovinski odnosi EU i Japana: šta Srbija može da nauči iz ovog partnerstva”

Nakon dugotrajnih i sveobuhvatnih pregovora, Evropska unija i Japan su 2018. potpisali i ratifikovali Sporazum o ekonomskom partnerstvu (EPA), koji je povezan i sa Sporazumom o strateškom partnerstvu. EPA je stupio na snagu 1. februara 2019. godine, stvarajući najveću zonu slobodne trgovine u svetu. Ovo predstavlja važnu prekretnicu, kako za EU tako i za Japan, u vreme kada se vrednosti i pravila globalne trgovine dovode u pitanje. Štaviše, ovaj novi sporazum će verovatno imati pozitivan uticaj i na sve pridružene države i partnere EU.

Imajući to u vidu, ISAC u saradnji sa Ambasadom Japana u Srbiji organizuje međunarodnu konferenciju “Trgovinski odnosi EU i Japana: šta Srbija može da nauči iz ovog partnerstva” 28. februara 2019. godine u hotelu Radisson Collection u Beogradu. Konferencija će analizirati očekivane efekte navedenog sporazuma, ali će se fokusirati i na potencijalne efekte koje sporazum može imati na Srbiju i dalje produbljivanje odnosa sa Japanom.

Govornici u panelima će biti renomirani stručnjaci, profesori i ljudi iz prakse iz Japana, EU i Srbije. Radujemo se svim učesnicima koji će biti deo ovog drugačijeg i istaknutog događaja!