ISAC Fond objavio prvu Antologiju tekstova

ISAC fond je sredinom 2006. godine, uz pomoć Ambasade Republike češke u Beogradu, objavio Antologiju koju čine dvanaest zapaženih radova sa prethodno održanih Škola reforme sektora bezbednosti, koje je od 2003. do 2005. godine organizovao Centar za proučavanje odbrane i bezbednosti (CEPROB) G17 Instituta, a od 2006. godine nastavio ISAC fond, kao suštinski naslednik CEPROB-a.

Antologija je prvenstveno namenjena boljem informisanju donosilaca odluka, zatim onih koji oblikuju javno mnjenje, kao i profesionalaca koji su neposredno uljučeni u proces reforme sektora bezbednosti i bezbednosne integracije Srbije, o osnovnim pojmovima, principima i iskustvima u ovim oblastima. Izuzetno je važno da se u Srbiji podstakne i unapredi objavljivanje radova koji teorijski upotpunjuju reformu sektora bezbednosti, i bezbednosnu integraciju zemlje, pružajući mogućnost svim zainteresovanima da se bolje upoznaju sa mnogobrojnim aspektima ovih aktivnosti.

Antologija zahvata širok tematski raspon od rasprava o ishodišnim principima reforme sektora bezbednosti, preko specifičnih problema u određenim aspektima ovog procesa, sve do pitanja mirovnih operacija.

Prvo izdanje antologije je, zbog velikog interesovanja, iscrpljeno već krajem 2006. godine. Uz pomoć Ambasade Kanade u Beogradu, ISAC fond je januara 2007. godine izdao drugo i dopunjeno izdanje ove Antologije.

Preuzmite Antologiju