Danska će pomoći održavanje 9. Škole reforme sektora bezbednosti u Srbiji

Ambasada Kraljevine Danske u Beogradu je prihvatila da pomogne održavanje 9. Škole reforme sektora bezbednosti, koja će se održati od 23-27. aprila 2007. Školu će zajedno podržati Ministarstvo odbrane i Ministarstvo inostranih poslova Kraljevine Danske, kroz Ambasadu Kraljevine Danske u Beogradu. Ambasada će pomoći ISAC fondu i dovođenjem jednog stručnjaka iz Danske koji će svoja znanja iz određenih oblasti podeliti sa polaznicima Škole.

Ovo će biti prvi put da je jedna država, partner na projektu, odlučila da po drugi put pomogne održavanje Škole. Vlada Kraljevine Danske (Ministarstvo odbrane i Ministarstvo inostranih poslova Danske kroz Ambasadu Kraljevine Danske u Beogradu) je već pomogla održavnje 5. Škole u organizaciji CEPROB-a, prethodnika ISAC fonda. Tim ISAC fonda je zahvalan na ovoj odluci i veruje da je predstojeća pomoć opipljiv dokaz da su projekat Škole – kao i njegovo izvođenje – prepoznati i vrednovani od strane donatora isto kao i od institucija u Srbiji i učesnika koji su korisnici ove Škole.

Predstojeća Škola, petodnevni intenzivni obrazovni program za mlade lidere, profesionalce i službenike u oblasti bezbednosti, danas još uvek čini jednu od najznačajnijih obrazovnih inicijativa za reformu sektora bezbednosti u Srbiji.

(Kako bi ste dobili više informacija o projektu Škole, molimo Vas da pogledate poglavlje Projekti na našoj web prezentaciji)

Raspored predavanja Devete škole reforme sektora bezbednosti