Završen je 6. Bezbednosni seminar za mlade lidere!

Iako u drugačijim uslovima i nešto težim okolnostima, ISAC fond uspešno je organizovao šesti po redu Bezbednosni seminar za mlade lidere!

Seminar je, kao i ranijih godina, organizovan u Hotelu Vila breg u Vršcu, u periodu od 14. do 16. oktobra 2020. Ove godine, zbog situacije sa pandemijom virusa Covid 19 broj učesnika bio je smanjen kako bi sve mere bezbednosti koje se tiču skupova mogle da budu ispoštovane.

Prvog dana seminara učesnicima se, putem video linka, obratila Mateja Norčič Štamcar, zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, koja je govorila o izazovima sa kojima su Evropska unija i Zapadni Balkan suočeni tokom pandemije. Nakon toga učesnici su razgovarali o medijskog sceni u Srbiji, dezinformacijama i lažnim vestima sa Sašom Mirkovićem – jednim od osnivača RTV B92, medijskim savetnikom i nekadašnjim državnim sekretarom u Ministarstvu kulture i informisanja. Oblast sajber bezbednosti učesnicima je kroz zanimljivu prezentaciju i dinamičnu diskusiju približio Adel Abusara, jedan od najvećih stručnjaka u tom polju.

Budući mladi lideri imali su priliku da vide i iskuse kako izgleda proces usaglašavanja Srbije sa spoljnopolitičkim deklaracijama i merama Evropske unije kroz odlično predavanje i simulaciju koju je vodio Vladimir Ateljević, član pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU. Jedno od neizostavnih predavanja na kojem iz godine u godinu insistiramo vezano je za način na koji se predstavljamo i pišemo svoj CV. Ovu prezentaciju i radionicu vodila je Svetlana Stefanović, programska koordinatorka u Beogradskom fondu za političku izuzetnost (BFPE) i izvršna direktorka Beogradskog bezbednosnog foruma (BSF).

Zahvali smo svim učesnicima i predavačima na velikom doprinosu i sjajnoj saradnji! Takođe, hvala našim partnerima iz European Western Balkans (EWB) što su pratili sva tri dana seminara.

Slike sa seminara biće dostupne uskoro na našoj Facebook stranici.