Predstojeća konferencija o Svetskoj trgovinskoj organizaciji

ISAC fond u saradnji sa Fridrih Ebert fondacijom sa zadovoljstvom najavljuje predstojeću konferenciju „Pristupanje Srbije Svetskoj trgovinskoj organizaciji i Evropskoj uniji u doba populističkih izazova međunarodnoj trgovini” koja će se održati 4. jula u Medija centru. Konferencija će se baviti članstvom Srbije u STO, sa posebnim osvrtom na poglavlje 30: Ekonomski odnosi sa inostranstvom, kao i aktuelnim trendom osporavanja međunarodne trgovine od strane populističkih lidera širom sveta.

ISAC fond će ovom prilikom pretstaviti i dva nova predloga praktične politike pod radnim naslovima  „Veza EU i STO” i „Zašto Srbija treba da uđe u STO”, kao i zvanični prevod i adaptaciju knjige „10 stvari koje STO može da uradi” na srpki jezik.

Na konferenciji će učestvovati: Carlos Gimeno Verdejo – DG Trade, Evropska komisija; Bojana Todorović – bivša pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija; dr Predrag Bijelić – profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu kao i predstavnik Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.