Povratak druge grupe iz Danske

Nakon puta u Kraljevinu Dansku, koji je trajao nedelju dana, u nedelju 29. marta 2009. godine, druga grupa srednjoškolaca, koja je na ovo putovanje otišla učestvujući na konkursu „Upoznaj Evropu u Danskoj 2008. – 2009.“, vratila se u Srbiju.


Đaci druge grupe ispred Parlamenta Kraljevine Danske

đaci su imali priliku da posete Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Danske, danski Parlament, srednju školu u gradu Roskilde, Planetarijum, Eksperimentarijum, zabavni park Bakkenk, kao i mnoge druge kulturne i turističke institucije i znamenitosti Danske.

Ovim putovanjem, koje je trajalo nedelju dana, završen je projekat „Upoznaj Evropu u Danskoj 2008. – 2009.“ u kojem je učestvovalo šesdeset srednjoškolaca iz svih krajeva Srbije. Zahvalnost dugujemo Ministarstvu spoljnih poslova Danske i Danskoj ambasadi u Beogradu, koji su podržali ovaj projekat. Nadamo se da ćemo i ubuduće biti u prilici da nastavimo sa realizacijom sličnih projekata, u kojima će se mladim ljudima iz Srbije pružiti prilika da se bliže upoznaju sa kulturom drugih evropskih zemalja.