ISAC фонд објавио прву Антологију текстова

ISAC фонд је средином 2006. године, уз помоћ Амбасаде Републике чешке у Београду, објавио Антологију коју чине дванаест запажених радова са претходно одржаних Школа реформе сектора безбедности, које је од 2003. до 2005. године организовао Центар за проучавање одбране и безбедности (ЦЕПРОБ) Г17 Института, а од 2006. године наставио ИСАЦ фонд, као суштински наследник ЦЕПРОБ-а.

Антологија је првенствено намењена бољем информисању доносилаца одлука, затим оних који обликују јавно мњење, као и професионалаца који су непосредно уључени у процес реформе сектора безбедности и безбедносне интеграције Србије, о основним појмовима, принципима и искуствима у овим областима. Изузетно је важно да се у Србији подстакне и унапреди објављивање радова који теоријски употпуњују реформу сектора безбедности, и безбедносну интеграцију земље, пружајући могућност свим заинтересованима да се боље упознају са многобројним аспектима ових активности.

Антологија захвата широк тематски распон од расправа о исходишним принципима реформе сектора безбедности, преко специфичних проблема у одређеним аспектима овог процеса, све до питања мировних операција.

Прво издање антологије је, због великог интересовања, исцрпљено већ крајем 2006. године. Уз помоћ Амбасаде Канаде у Београду, ISAC фонд је јануара 2007. године издао друго и допуњено издање ове Антологије.

Презмите Антологију