Циклус Ебоп семинара се наставља у Хрватској

Ебоп II -„Спољнополитичка и безбедносна агенда ЕУ и Западни Балкан“ од 3. до 5. новембра 2006 у дубровнику.

Заједнички семинар ЕУ ИЦЦ(институт за безбедносне студије Европске Уније) и партнерских организација са Западног Балкана: имо – Загреб, ИСАЦ Фонд – Београд и ЦСС – Сарајево, на тему „спољнополитичка и безбедносна агенда ЕУ и Западни Балкан“ биће одржан у Дубровнику од 3. новембра 2006. Овај семинар је организован уз подршку МСП Хрватске и Аустрије и фондације Хајнрих Бел.

Узимајући у обзир увећану потребу на западном Балкану за интензивнијом дебатом и информацијама о гобалној улози ЕУ и изазовима са којима се сусреће, семинар има за циљ да настави и прошири дискусију о будућности спољне и безбедносне политике ЕУ у свету који се мења, основним тачкама спољнополитичке и безбедносне агенде ЕУ, остварењима и могућностима ЕБОП (европска безбедносна и одбрамбена политика), као и о изазовима за проширење еу на западном Балкану.

Семинар ће окупити водеће људе из академских кругова, трустова мозгова и владина из земаља ЕУ и западног Балкана.

Овај догађај је наставак првог регионалног семинара о ебоп, подржаног од стране ГМФ – балканског фонда за демократију и фондације Фрдрих Еберт, организованог у сарадњи ИСАЦ Фонда, ИМО и ЦСС, чији је домаћин био ИСАЦ Фонд од 26. до 29. марта 2006. у Београду.