Povratak učesnika projekta „Upoznaj Evropu u Poljskoj 2011“

Nakon šest dana provedenih u Poljskoj, od 18. – 24. septembra, u okviru projekta „Upoznaj Evropu u Poljskoj 2011“, grupa od 13 srednjoškolaca se vratila u Srbiju.

Učesnici su dobili priliku da posete gimnaziju u Varšavi gde su imali šansu da se druže, razmenjuju iskustva i razgovaraju o EU, globalizaciji i brojnim drugim temama sa poljskim vršnjacima, članovima školskog Evropskog kluba. Učesnici su takođe posetili Ministarstvo spoljnih poslova Republike Poljske, kao i poljski Parlament, gde su imali priliku da čuju o iskustvima poljske u vezi sa Evropskom unijom. Ovo je bilo posebno zanimljivo zbog činjenice da Poljska trenutno predsedava EU. Kopernik naučni centar, Univerzitetska biblioteka, muzej Varšavskog ustanka i muzej Frederika Šopena, takođe su primili našu grupu. Osim toga, učesnici su posetili šarmantni gradić Vroclav, gde su se sastali sa gradonačelnikom grada, gospodin Rafaelom Dutkievicem, koji je bio na spisku za nagradu Gradonačelnik sveta za 2008. godinu.

ISAC fond se zahvaljuje Ambasadi Poljske u Beogradu za svesrdnu podršku za ovaj projekat, uz nadu da će nastaviti sa organizovanjem ovakvih projekata u budućnosti.