Извештај са конференције „Заштита животне средине и економски раст: искуства из Јапана, ЕУ и Србије“

ISAC фонд представља извештај са конференције „Заштита животне средине и економски раст: искуства из Јапана, ЕУ и Србије“ одржане 10. и 11. фебруара, 2021. године у xотелу Metropol Palace у Београду. Извештај обједињује најважније теме конференције, садржај главних говора, презентације говорника као и дискусије одржане у три панела.

Извештај је доступан само на енглеском језику.

Закључци и препоруке са округлог стола о спољној политици Србије

У оквиру шесте годишње ЗСБП конференције „ЗСБП и глобална пандемија: Утицај на Србију и Европу“ која је одржана 15. и 16. децембра 2020. године у Београду организован је округли сто о спољној политици Србије. Као резултат одржаног округлог стола, ISAC представља најважније закључке и препоруке које су дали експерти у својим излагањима.

Закључци са конференције „Трговински односи ЕУ и Јапана: шта Србија може да научи из овог партнерства“

Са задовољством представљамо закључке са конференције „Трговински односи ЕУ и Јапана: шта Србија може да научи из овог партнерства“, одржане 28. фебруара 2019. године у хотелу Radisson Collection у Београду. Закључци дају кратак приказ свих одржаних панела као и најважнијих порука које су се издвојиле током конференције.

Закључци су тренутно доступни на енглеском језику.

Извештај са конференције „Трговински односи ЕУ и Јапана: шта Србија може да научи из овог партнерства“

ISAC са задовољством представља извештај са конференције „Трговински односи ЕУ и Јапана: шта Србија може да научи из овог партнерства“, одржане 28. фебруара 2019. године у хотелу Radisson Collection у Београду. Извештај ставља нагласак на главне и најважније теме конференције, као и поруке које су се издвојиле током конференције и нуди кратак приказ одржаних панела.

Извештај је тренутно доступан на енглеском језику.

Закључци и препоруке са треће експертске ЗСБП конференције

ISAC са задовољством представља закључке са треће међународне експертске конференције „Заједничка спољна и безбедносна политика и процес приступања Србије ЕУ: Кораци који следе“, одржане 6. децембра 2018. године у Београду.

Закључци су фокусирани на најважније теме и поруке које су учесници изнели током конференције и нуде преглед свих одржаних панела.

Извештај са међународне конференције „Приступање Србије Светској трговинској организацији и Европској унији у доба популистичких изазова међународној трговини”

Задовољство нам је да представимо Извештај са конференције „Приступање Србије Светској трговинској организацији и Европској унији у доба популистичких изазова међународној трговини“ која је одржана 4. јула 2017. године у Београду. Извештај нуди кратак резиме  као и најважније теме и поруке које су учесници  изнели током одржавања конференције.

Закључци са треће #CFSPSerbia конференције

ISAC фонд са задовољством представља закључке са треће #CFSPSerbia конференције под називом ,,Европа у више брзина: продубљивање безбедносне и одбрамбене политике” одржане 6. јуна 2017. године у Београду. Закључци дају кратак приказ свих одржаних панела као и најважнијих порука које су се издвојиле током конференције.

#CFSPSerbia #EUGlobalStrategy – Закључци са конференције

Као резултат друге ЗСБП конференције ,,Глобална стратегија спољне и безбедносне политике Европске уније и западни Балкан“ одржане 14. јула 2016. године у Београду, ISAC представља најважније закључке са овог догађаја.
Извештај се фокусира на главна питања која се тичу односа Србије и ЕУ у светлу нове Глобалне стратегије: Процес креирања Стратегије и кораци који следе; Елементи Глобалне стратегије; Значај Глобалне стратегије за Западни Балкан; Србија и процес преговарања приликом приступања ЕУ.

#CFSPSerbia – Закључци са конференције

Као резултат дводневне међународне конференције “Заједничка спољна и безбедносна политика и приступање Србије Европској унији” одржане 12. и 13. маја 2015. године у Београду, Центар за међународне и безбедносне послове представља најважније закључке са овог догађаја.
Извештај се фокусира на главна питања која се тичу односа Србије и ЕУ у светлу спољне политике: О Заједничкој спољној и безбедносној политици Европске уније и перспективама за даљу интеграцију, Заједничка спољна и безбедносна политика и будуће перспективе, Заједничка спољна и безбедносна политика и регион Западног Балкана. Значај регионалне сарадње за Заједничку спољну и безбедносну политику, Значај Заједничке безбедносне и одбрамбене политике ЕУ, Значај Заједничке спољне и безбедносне политике за придруживање Србије ЕУ – преговори у Поглављу 31.

Украјинска криза – Погледи из Украјине, Немачке и Србије

Као резултат међународне конференције Украјинска криза – Погледи из Украјине, Немачке и Србије одржане 20. марта у Београду, Центар за међународне и безбедносне послове и Фридрих Еберт Фондација представљају извештај о току и главним закључцима са овог догађаја.

Украјински конфликт је данас један од највећих изазова за Европску унију, који не утиче само на међународне односе и стабилност једне партнерске земље ЕУ у Источној Европи, већ и на стабилност целе ЕУ. Због унутрашње дебате о оријентацији спољне политике Србије и прогресивног усаглашавања са Заједничком спољном и безбедносном политиком, грађанима Србије су потребне објективне информације са свих страна.

Извештај се стога фокусирао на главна питања везана за кризу у Украјини: почетак кризе – разлоге, изазове и правце продубљивања; позицију ЕУ; украјинску унутрашњу ситуацију у контексту кризе; и коначно однос Србије према украјинској кризи.