Безбедносни семинар за младе лидере

Центар за међународне и безбедносне послове (ISAC фонд) организује шести Безбедносни семинар за младе лидере!

ISAC фонд значајан део свог ангажмана посвећује едукацији и оснаживању младих. Од свог оснивања организује семинаре и панеле на теме из области безбедности са циљем окупљања еминентних стручњака и пружања младима шире перспективе од оне које су у могућности да добију кроз факултетски силабус и медије. Сматрамо да је изузетно важно разговарати и подизати свест о савременим безбедносним изазовима са којима се као друштво и појединци суочавамо, а нарочито сада када је читав свет суочен са пандемијом вируса Covid 19. Сам семинар је платформа која подржава и негује културу дебате и подстиче учеснике да постављају питања, анализирају, истражују и износе своја мишљења. У моменту када на глобалном нивоу јача тренд дезинформисања у свим областима, наш циљ је да код младих људи подигнемо свест о значају проверених и тачних информација како би они, као носиоци будућих промена, могли да формирају своје закључке о било којем од поменутих изазова на основу проверених чињеница и тачних података.

Безбедносни семинар ће бити одржан у Хотелу Вила Брег, у Вршцу у периоду од 14. до 16. октобра 2020. године. Главне теме о којима ће се расправљати обухватиће глобалне безбедносне изазове у контексту пандемије, дезинформације и лажне вести, сајбер безбедност, спољну безбедносну политику Србије у светлу европских и евро-атлантских интеграција. Теме ће бити обрађене кроз низ занимљивих предавања, интерактивних панела, дискусија и радионица. Циљ је да се младим будућим лидерима омогући да кроз разговор, како са стручњацима тако и са другим учесницима, размене своја искуства и знања на неку од тема, чују другачије виђење, преиспитају, потврде или оповргну своје мишљење.

НАЧИН ПРИЈАВЕ:

CV кандидата послати на електронску адресу jovana.b@isac-fund.org најкасније до недеље, 27. септембра у поноћ.

У самом мејлу укратко написати који су разлози пријаве за семинар (не дуже од једног пасуса).

Сви кандидати који пошаљу пријаву добиће потврду у року од једног радног дана. Уколико не добијете мејл потврде, позовите ISAC фонд на 011/ 3286 – 986.

Коме је семинар намењен?

Семинар је намењен младима (студентима, дипломираним студентима/младим професионалцима) заинтересованим да сазнају више о датим темама; који су одлучили да се у датој области усавршавају или још увек нису сигурни да ли је то пут којим желе да крену.

Услов:

Кандидат мора да буде најмање на другој години студија или дипломирани студент са пребивалиштем на подручју Републике Србије испод 28 година. Студенти који су тренутно на мастер и докторским студијама такође могу учествовати на конкурсу.

Укупно 15 кандидата ће бити изабрано да учествује на семинару, а само кандидати који буду изабрани ће бити контактирани.

НАПОМЕНА:

Све трошкове програма, укључујући смештај, храну и превоз, сносиће организатор.

Због ситуације са вирусом Covid 19 предузели смо све мере предострожности како бисмо осигурали безбедност свих присутних:

– Број учесника на семинару биће смањен.

– Биће испоштоване све процедуре које се тичу држања прописане дистанце, ношења заштитних маски као и боравка у искључиво једнокреветним собама.

 

Овај семинар представља наставак деловања  ISAC фонда у области едукације младих лидера који за циљ има да учеснике програма додатно информише о актуелним темама из области безбедности као и да им омогући да кроз конструктивне расправе изнесу своје недоумице, ставове и схватања када су питању безбедносни аспекти. Пројекат се реализује уз подршку  Министарства спољних послова Шведске.