Завршен је 6. Безбедносни семинар за младе лидере!

Иако у другачијим условима и нешто тежим околностима, ISAC фонд успешно је организовао шести по реду Безбедносни семинар за младе лидере!

Семинар је, као и ранијих година, организован у Хотелу Вила брег у Вршцу, у периоду од 14. до 16. октобра 2020. Ове године, због ситуације са пандемијом вируса kовид 19 број учесника био је смањен како би све мере безбедности које се тичу скупова могле да буду испоштоване.

Првог дана семинара учесницима се, путем видео линка, обратила Матеја Норчич Штамцар, заменица шефа Делегације Европске уније у Србији, која је говорила о изазовима са којима су Европска унија и Западни Балкан суочени током пандемије. Након тога, учесници су разговарали о медијског сцени у Србији, дезинформацијама и лажним вестима са Сашом Мирковићем – једним од оснивача РТВ Б92, медијским саветником и некадашњим државним секретаром у Министарству културе и информисања. Област сајбер безбедности учесницима је кроз занимљиву презентацију и динамичну дискусију приближио Адел Абусара, један од највећих стручњака у том пољу.

Будући млади лидери имали су прилику да виде и искусе како изгледа процес усаглашавања Србије са спољнополитичким декларацијама и мерама Европске уније кроз одлично предавање и симулацију коју је водио Владимир Атељевић, члан преговарачког тима за вођење преговора о приступању Србије ЕУ. Једно од неизоставних предавања на којем из године у годину инсистирамо везано је за начин на који се представљамо и пишемо свој CV. Ову презентацију и радионицу водила је Светлана Стефановић, програмска координаторка у Београдском фонду за политичку изузетност (БФПЕ) и извршна директорка Београдског безбедносног форума (БСФ).

Захвали смо свим учесницима и предавачима на великом доприносу и сјајној сарадњи! Такође, хвала нашим партнерима из European Western Balkans (EWB) што су пратили сва три дана семинара.

Слике са семинара биће доступне ускоро на нашој Facebook страници.