Најава 3. експертске конференције „ЗСБП и процес приступања Србије ЕУ: Кораци који следе“

У склопу вишегодишњег програма који се бави Заједничком спољном и безбедносном политиком ЕУ и њеним утицајем на процес приступања Србије, ИСАЦ фонд организује III експертску конференцију о тенденцијама и перспективама у оквиру ове области, као и о позиционирању Србије у развоју заједничког спољног, безбедносног и одбрамбеног приступа ЕУ. Конференција ће се одржати 6. децембра 2018. године у хотелу Crowne Plaza, у Београду.

ИСАЦ фонд поред своје годишње пролећне ЗСБП конференције на високом нивоу, организује и мање догађаје везане за ЗСБП који су на експертском нивоу. Један од њих је и ова конференција која се углавном догађа крајем јесени. Са сталним променама у области спољне и одбрамбене политике, важно је да се ове теме пажљиво прате и да се о њима разговара, нарочито ако се у медијима појављују изван контекста и објашњене шире позадине.

Ове године, главни фокус конференције биће на процесу усаглашавања Србије са приступом ЕУ око питања која се тичу Поглавља 31 (Заједничка спољна, безбедносна и одбрамбена политика). Такође, бавићемо се и питањима и изазовима који имају директан утицај на формулисање ЗСБП и која се тичу безбедности и одбране у Европи, као што су хибридне претње и сајбер безбедност.

Као и претходних година, на конференцији ће бити присутни и представници Владе Србије и представници експертске заједнице из Србије и неких држава чланица ЕУ.