Успешно завршен четврти Безбедносни семинар за младе лидере!

Четврти Безбедносни семинар за младе лидере одржан је у Вршцу у периоду од 26. до 28. септембра у организацији ISAC фонда.

Овај семинар представља наставак деловања ISAC фонда у области едукације и оснаживања младих. С тим циљем сматрамо да је изузетно важно разговарати и подизати свест о савременим безбедносним изазовима са којима се као друштво и појединци суочавамо. Циљ је да се млади носиоци будућих промена служе тачним подацима и провереним чињеницама на основу којих ће моћи да донесу своје закључке, позитивне или негативне, о било којем од датих изазова.

Семинар се састојао из низа интерактивних предавања, панела и дискусија на којима су учесници имали прилику да разговарају са еминентним стручњацима из различитих институција као што су Министарство одбране, Министарство спољних послова, Преговарачки тим Србије за приступање ЕУ, Амбасада Шведске, Амбасада САД, НАТО војна канцеларија за везу. Главне теме о којима се расправљало биле су: Односи Србије и НАТО-а; Зашто је Србији потребно да сарађује са међународним безбедносним организацијама?; Учествовање у међународним војним мисијама; Реформа сектора безбедности – 15 година касније; Србија, неутралност и неусаглашеност у Европи; Лажне вести и ера дезинформисања; Сајбер Безбедност; Европска унија и ЗСБП – Безбедносни ризици и изазови у светлу Брегзита; итд. Поред интерактивних панела и предавања, организоване су и радионице посвећене унапређењу вештина неопходних за боље позиционирање на тржишту рада.

Више информација о предавањима можете наћи на сајту наших партнера European Western Balkans који су пратили семинар сва три дана.

Први дан: https://europeanwesternbalkans.rs/otvoren-cetvrti-bezbednosni-seminar-za-mlade-lidere/

Други дан: https://europeanwesternbalkans.rs/drugi-dan-cetvrtog-bezbednosnog-seminara-za-mlade-lidere/

Трећи дан: https://europeanwesternbalkans.rs/zatvoren-cetvrti-isac-ov-bezbednosni-seminar-za-mlade/