Семинар о NATO за студенте

Хотел Бабе, 6. – 9. септембар , 2010. године

ISAC Фонд, у сарадњи са амбасадом Сједињених Америчких Држава у Београду, организује по први пут тродневни интензивни семинар о NATO за 25 студената из Србије, који ће се одржати од 6. до 9. септембра 2010. године.

Програм има за циљ да понуди јасно и информативно знање о NATO и његовом функционисању, као и о улози чланица у оквиру организације, и начину на који се њихови спољно-политички интереси испољавају кроз чланство у NATO. Семинар ће такође стимулисати дискусију о потенцијалним интересима, могућностима и изазовима србије кроз учешће у партнерству за мир, у коме је србија чланица од 2006.године.

Студенти ће имати прилику да присуствују предавањима домаћих и страних предавача, стручњака политичких и војних питања NATO, који раде као представници влада, војски, академија и NATO седишта.

Важан део овог програма биће једнодневна модел симулација северноатлантског савета, која ће омогућити учесницима да играју улогу представника NАТО земаља чланица, тако представљајући спољнополитичке интересе одређене државе како би утицали на одлуке које ће симулирани северноатланстки савет расправљати и доносити.  студенти ће кроз ову симулацију употребљавати и вежбати различите видове комуникације и критичког размишљања, као што су јавни говор, групна комуникација, политичка анализа, преговарање и писање, како би на најбољи начин представили и промовисали политику одређене земље.

Услов пријављивања:

кандидат мора да буде регистровани студент универзитета на подручју републике србије.

Документа неопходна за приЈаву:

  • попуњен Формулар за пријаву;
  • мотивационо писмо (погледај Формулар за пријаву);
  • доказ о знању енглеског језика (скенирану копију доказа знања о енглеском језику (нпр. сертиФикат, диплома школе језика, или копију доказа о положеном испиту из енглеског са високом оценом)
  • писмо препоруке (од проФесора универзитета или особе/организације која познаје кандидата кроз рад, волонтирање, семинаре, итд.. ово писмо може да буде написано или на енглеском или на српском језику);
  • ваша слика у .jpg Формату (највише до 300кB величине).

Рок за пријаву:

29. јул, 2010. године

Начин пријаве:

пријаву можете преузети овде или путем интернет адресе www.isac-fund.org и послати на е-маил адресу: govedarica@isac-fund.org

сви документи укључујући попуњену пријаву, мотивационо писмо, доказ о знању енглеског језика, писмо препоруке, као и једну слику, морају да се пошаљу искључиво путем електронске поште на горе наведену е-маил адресу.  апликације послате поштом неће бити прихваћене.

 

Најчешће постављена питања:

Да ли ће моја пријава бити узета у обзир ако стигне након 29. јула?

Све пријаве које буду послате закључно са 29.јулом биће узете у обзир.  све пријаве морају да се пошаљу путем е-маила.

Да ли могу да се пријавим иако почињем да студирам у септембру 2010. године?
Да, можете да се пријавите.  сви регистровани студенти, укључујући оне од септембра 2010.године, су у могућности да се пријаве за овај семинар.

Да ли треба да поседујем дипломе и сертиФикате стечене ван  средње школе или Факултета како бих се пријавио/ла?

Не, али такве могу да служе као додатни поен приликом одабира кандидата.

Да ли се просек мојих оцена вреднује приликом одабира кандидата?
Не, али неопходно је да кандидати поднесу добро мотивационо писмо, као и да испуњавају остале услове конкурса, да би били вредновани као јаки кандидати за овај семинар.

Да ли се овај семинар плаћа?

Не. Организатори покривају све трошкове семинара, путовања, хотела, хране, као и свих активности везаних за програм. међутим, уколико желите, можете да понесете свој новац за ваше личне потребе.

Ако имам још неко питање, где могу да добијем одговор?

Ако имате било које додатно питање, можете контактирати ISAC Фонд, сваког радног дана од 12:00 до 15:00 часова, на телефон 011/3286 986, или послати питање на електронску адресу govedarica@isac-fund.org

срећно!