Повратак учесника пројекта “Упознај Европу у Пољској 2011”

Након шест дана проведених у Пољској, од 18. – 24. септембра, у оквиру пројекта “Упознај Европу у Пољској 2011”, група од 13 средњошколаца се вратила у Србију.

Учесници су добили прилику да посете гимназију у Варшави где су имали шансу да се друже, размењују искуства и разговарају о ЕУ, глобализацији и бројним другим темама са пољским вршњацима, члановима школског Европског клуба. Учесници су такође посетили Министарство спољних послова Републике Пољске, као и пољски Парламент, где су имали прилику да чују о искуствима пољске у вези са Европском унијом. Ово је било посебно занимљиво због чињенице да Пољска тренутно председава ЕУ. Коперник научни центар, Универзитетска библиотека, музеј Варшавског устанка и музеј Фредерика Шопена, такође су примили нашу групу. Осим тога, учесници су посетили шармантни градић Вроцлав, где су се састали са градоначелником града, господин Рафаелом Дуткиевицем, који је био на списку за награду Градоначелник света за 2008. годину.

ISAC фонд се захваљује Амбасади Пољске у Београду за свесрдну подршку за овај пројекат, уз наду да ће наставити са организовањем оваквих пројеката у будућности.