Најава конференције “Трговински односи ЕУ и Јапана: шта Србија може да научи из овог партнерства”

Након дуготрајних и свеобухватних преговора, Европска унија и Јапан су 2018. потписали и ратификовали Споразум о економском партнерству (ЕПА), који је повезан и са Споразумом о стратешком партнерству. ЕПА је ступио на снагу 1. фебруара 2019. године, стварајући највећу зону слободне трговине у свету. Ово представља важну прекретницу, како за ЕУ тако и за Јапан, у време када се вредности и правила глобалне трговине доводе у питање. Штавише, овај нови споразум ће вероватно имати позитиван утицај на све придружене државе и партнере ЕУ.

Имајући то у виду, ISAC у сарадњи са Амбасадом Јапана у Србији организује међународну конференцију “Трговински односи ЕУ и Јапана: шта Србија може да научи из овог партнерства” 28. фебруара 2019. године у хотелу Radisson Collection у Београду. Конференција ће анализирати очекиване ефекте наведеног споразума, али ће се фокусирати и на потенцијалне ефекте које споразум може имати на Србију и даље продубљивање односа са Јапаном.

Говорници у панелима ће бити реномирани стручњаци, професори и људи из праксе из Јапана, ЕУ и Србије. Радујемо се свим учесницима који ће бити део овог другачијег и истакнутог догађаја!